Prehistòries de la gata: És això

Abans de la Gata Borda hi havia hagut diverses tempatives de crear un grup estable de teare per part d'exalumnes de l'Escola de Teatre del Centre de Lectura. Un av ser la companyia "Es això" que el 2007 va muntar un taller sobre la importància del reciclatge. Així ho explicaven com va anar a l'Institut Jaume I de Salou:

http://iesjaume1.blogspot.com/2007_12_01_archive.html#3819160335480840664

Actuació del grup de teatre "És això" de Reus


El dilluns 12 de novembre de 2007 el grup de teatre amateur “És això” de Reus va visitar el nostre institut en una jornada en què es promovia la sensibilització sobre la recollida selectiva. Va ser un èxit!

El grup de teatre amateur “És això” de Reus va estar tota la jornada lectiva de dilluns 12 de novembre al nostre institut. Van fer un total de set representacions teatrals, als quatre primers i a tres segons d’ESO classe per classe.


Ho vam fer així perquè vam primar la proximitat entre els actors i l’alumnat, perquè consideràvem que la campanya seria més efectiva com més propera fos. Una inspectora d’Educació, la seva germana a punt de tenir una criatura, una ludòpata, una secretària de l’institut, un lampista i un conseller delegat de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona protagonitzen una comèdia d’embolic molt divertida. Entre broma i broma el fals conseller va explicant què s’hi ha de llençar a cada contenidor dels que tenim al nostre centre.


El més xocant, però, és que l’alumnat no en sap res de res i s´ho creuen tot fins que apareix la germana de la inspectora, que diu que el marit, l’Octavi, l’ha abandonat i no sap on anar. Aleshores els nois i els noies ja comencen a sospitar que la cosa no és seriosa. Un cop acabada la representació es fa la presentació del grup i es passa al debat i a la reflexió sobre els objectius de la campanya. Professorat i alumnat vam riure molt, però ara a veure si ho notarem al pati i als passadissos!


 

Twitter Updates

Gata Borda

Gata 1 1 f. [ZOM] Femella del gat.
Bordar v. intr. [LC] Lladrar amenaçadorament. Els gossos borden: senyal que algú ha entrat a l’hort.
Bord -a 1 1 adj. i m. i f. [LC] Bastard 1 . 1 2 adj. i m. i f. [LC] Nascut de pares desconeguts. Aquella nena era borda, i se l’havien afillada. Un bord, un bordet.
2 adj. [LC] [AGA] Que no produeix fruit, silvestre, no empeltat.