QUI SOM


La Gata Borda neix a l’estiu de 2008 a Reus de la mà d’un grup d’alumnes de l’Escola de Teatre del Centre de Lectura, els quals després d’haver realitzat tallers  d’interpretació i d'haver estrenat espectacles al Teatre Bartrina, ens vam decidir a donar un pas més i crear una companyia pròpia.

Es evident que la millor carta de presentació per una companyia de teatre són els seus treballs, en el nostre cas el primer espectacle va ser  el de Commedia dell’arte M’agraden les Fruites de Bosc, presentat al festival internacional de mim i teatre gestual COS 2008 i que ha fet diverses actuacions per Catalunya; i que el 2011 va ser seleccionat per participar al Festival internacional de teatre d’Avellino a Nàpols i al FITAG de Girona.

Després d’aquest, a l’any 2009, va venir el drama Petites ocupacions, adaptació de relats de la novel·lista francesa Anna Gavalda, estrenat a l’abril a la Sala Santa Llúcia de Reus, aquest espectacle també es va representar amb motiu de la Marató de TV3.

El juny del mateix 2009, per la Festa Major de Sant Pere la Gata Borda va recuperar el gènere dels balls parlats a Reus, amb el Ball de Dames i Vells de Reus, que tracta de les batusses còmiques que tenen una colla de matrimonis, malavinguts per raó de la diferència d’edat i amb el qual vam ser portada dels diaris territorials. Amb aquest espectacle vam inaugurar el FIMPT de Vilanova i La Geltrú el 2013.


Per Tots Sants de 2009 vam rebre l’encàrrec de fer una visita nocturna teatralitzada al Cementiri General de Reus per tal de mostrar al públic el patrimoni arquitectònic d’aquest espai de la ciutat.

El 2011 vam estrenar la segona obra de Comèdia de l'Art M'agraden les fruites tropicals, amb la qual també vam paricipar al COS i al FITAG, i el 2012 el drama Ma mare coratge de George Tabori. 

L'any 2013 hem debutat amb el gènere del microteatre amb l'espectacle breu Godot ha arribat.

 

Twitter Updates

Gata Borda

Gata 1 1 f. [ZOM] Femella del gat.
Bordar v. intr. [LC] Lladrar amenaçadorament. Els gossos borden: senyal que algú ha entrat a l’hort.
Bord -a 1 1 adj. i m. i f. [LC] Bastard 1 . 1 2 adj. i m. i f. [LC] Nascut de pares desconeguts. Aquella nena era borda, i se l’havien afillada. Un bord, un bordet.
2 adj. [LC] [AGA] Que no produeix fruit, silvestre, no empeltat.