La Gata Borda estrena la nova producció al Fitag (NDP)



El festival gironí ha coproduït la nova creació M’agraden les Fruites Tropicals (o l’estrany cas de Maria de Trastàmara)
La companyia de teatre reusenca la Gata Borda estrenarà la seva cinquena producció M’agraden les Fruites Tropicals (o l’estrany cas de Maria de Trastàmara) al Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona 2011.

L’onzena edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (Fitag), que se celebrarà del 23 al 27 d'agost, ha seleccionat setze companyies: vuit d’estrangeres provinents de Colòmbia, Puerto Rico, Perú i Holanda; quatre de gironines; una de valenciana; dues de balears; quatre de la resta de l’Estat; i representant la resta de Catalunya només una, la companyia la Gata Borda de Reus.

La companyia la Gata Borda ja va representar M’agraden les fruites del bosc al FITAG 2010. Arran del bon resultat de l’entesa entre la companyia reusenca i el festival gironí, enguany s’amplia aquesta col·laboració amb la coproducció per part del FITAG d’aquesta nova comèdia de la Gata Borda.
L’obra es representarà el 25, 26 i 27 d’agost al pati de les Magnòlies de Girona. A les deu del vespre el 26 i 27, i en sessió golfa a les dotze el divendres 26. 

M’agraden les fruites tropicals (o l’estrany cas de Maria de Trastàmara) és el segon espectacle de Comèdia de l’Art de la Gata Borda. Aquesta obra, de creació col·lectiva, dóna la seva peculiar versió d’una part de la història del nostre país. Sabem que el rei Ferran I d’Aragó va decidir que la seva filla Maria es casés amb Joan de Castella, el seu cosí. Però la història no explica com Maria de Trastàmara decidí escapar-se d’aquest matrimoni forçat i com, dotada de l’estrany do de la ubiqüitat, va començar a escampar còpies seves per tota la Mediterrània.  Tampoc expliquen els llibres d’història les peripècies que va passar la seva mare, la reina bruixa Elionor d’Alburquerque, amb el seu antic amor, el Capitano Hortelano, per tornar-les a reunir en una sola Maria. Ni com el príncep Joan de Castella en un intent de fugida fa cap al mercat comarcal. Ni de com els criats de tots aquests encara van enredar més la situació. Una història plena de combats, confusions i moltes rialles. 

Està previst que aquesta obra també es representi a Reus, al Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual COS 2011 el dissabte 22 d’octubre. 

La companyia La Gata Borda, aquesta recent Festa Major de Sant Pere de Reus, ha presentat per tercer any consecutiu el ball parlat de Dames i Vells, una peça satírica de teatre popular. Enguany també ha participat al festival internacional de teatre d’Avellino (Nàpols). Pels volts de Tots Sants també han estat els encarregats de realitzar les visites nocturnes al Cementiri de Reus.

La Gata Borda va néixer l’estiu de 2008 de la mà d’antics alumnes de l’Escola de Teatre del Centre de Lectura, i d’aquest grup n’han sortit actors com Pau Ferran que ha estat treballant a l’espectacle La doble vida d'en John dirigida per Àngel Llàcer al Teatre Condal al costat d’actors com Joan Pera o Lloll Bertran; Adrià Díaz que aquest estiu ha repetit amb la Cia. Parking Shakesperare o els directors Ester Cort i Santi Monreal que han participat en diversos muntatges amb les companyies Dei furbi i Viuda de Iguana e Hijos. Santi Monreal ha participat en les obres El cafè de la Marina i Dissabte, diumenge i dilluns al Teatre Nacional mentre que Ester Cort ha representat Gata sobre teulada de zinc calenta, al Teatre Lliure dirigida per Àlex Rigola.



 

Twitter Updates

Gata Borda

Gata 1 1 f. [ZOM] Femella del gat.
Bordar v. intr. [LC] Lladrar amenaçadorament. Els gossos borden: senyal que algú ha entrat a l’hort.
Bord -a 1 1 adj. i m. i f. [LC] Bastard 1 . 1 2 adj. i m. i f. [LC] Nascut de pares desconeguts. Aquella nena era borda, i se l’havien afillada. Un bord, un bordet.
2 adj. [LC] [AGA] Que no produeix fruit, silvestre, no empeltat.