Ma mare Coratge dissabte i diumenge a Santa Llúcia


“Jo et vaig explicar una història, ara tu expliques una història. Com poden dues històries ser iguals?” Després del nostre últim espectacle de creació La Gata Borda teníem ganes d’explicar una història i Ma mare coratge de George Tabori encaixava perfectament amb allò que ens venia de gust fer. Ens trobem davant d’un text que juga al límit d’allò teatral i d’allò narratiu: quatre fills expliquen una sèrie d’esdeveniments que van passar un dia d’estiu del 44, ara bé, amb la particularitat i luxe que la persona que va viure aquesta història està present mentre es relata: la seva mare.
Aquest joc de miralls entre la història real, i la història que s’explica, entre l’horror de la vivència i el relat de l’horror, aquesta tendència a edulcorar les vivència passades, potser per fer-les més suportables, és el que ens ha atrapat d’aquest text, esperem que també us atrapi a vosaltres.

 

Twitter Updates

Gata Borda

Gata 1 1 f. [ZOM] Femella del gat.
Bordar v. intr. [LC] Lladrar amenaçadorament. Els gossos borden: senyal que algú ha entrat a l’hort.
Bord -a 1 1 adj. i m. i f. [LC] Bastard 1 . 1 2 adj. i m. i f. [LC] Nascut de pares desconeguts. Aquella nena era borda, i se l’havien afillada. Un bord, un bordet.
2 adj. [LC] [AGA] Que no produeix fruit, silvestre, no empeltat.