La companyia Gata Borda inaugurarà el FIMPT amb Dames i Vells


El Ball de Dames i Vells de Reus, de la companyia de teatre la Gata Borda, ha estat convidat a inaugurar el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional (FIMPT) a Vilanova el 4 d’octubre.

El ball parlat de Dames i Vells inaugurarà la trenta-tresena edició d’aquest festival, el divendres 4 d’octubre a les 7 del vespre al carrer Sant Pere, i a continuació hi haurà un concert de Carles Dènia.
Aquesta és la quarta participació de la Gata Borda en un festival internacional, després de dues actuacions al COS (2008, 2011), dues al FITAG (2010, 2011) i una al Festival Internacional de Teatre d’Avellino – Nàpols (2011).

El Festival Internacional de Música Popular Tradicional se celebra a Vilanova i la Geltrú des de l'any 1981 un cap de setmana complet durant el mes d’octubre. És el certamen de major trajectòria de l'Estat espanyol dedicat a les músiques del món o d'arrel, havent estat absolutament avançat a la seva època. Al llarg de la seva història ha estat visitat per una llarga nòmina d'artistes tant dels Països Catalans com d'arreu del món. Fins i tot alguns d'aquests noms han esdevingut veritables figures de renom internacional


El Ball de Dames i Vells de Reus va ser recuperat l’any 2009 i des de llavors ha actuat cinc vegades per la Festa Major de Sant Pere de Reus. Per les seves característiques és un ball força difícil de veure fora de la ciutat, per aquest motiu només ha sortit de Reus per anar a Barcelona a les festes de Santa Eulàlia amb tots els altres elements festius de la ciutat.

 

Twitter Updates

Gata Borda

Gata 1 1 f. [ZOM] Femella del gat.
Bordar v. intr. [LC] Lladrar amenaçadorament. Els gossos borden: senyal que algú ha entrat a l’hort.
Bord -a 1 1 adj. i m. i f. [LC] Bastard 1 . 1 2 adj. i m. i f. [LC] Nascut de pares desconeguts. Aquella nena era borda, i se l’havien afillada. Un bord, un bordet.
2 adj. [LC] [AGA] Que no produeix fruit, silvestre, no empeltat.