Idiota a la fase final



L'Adrià, el Pau i el Sant de la Gata Borda als Quarts de Teatre.
Entrevista al surtdecasa.cat

Autor del text: Santi Monreal. 
Direcció: Santi Monreal.
Actors: Adrià Díaz i Pau Ferran.
Durada de l’espectacle: 15 minuts.
Procedència: Barcelona
Companyia: ACARA-PERRO. 
 
Parlem amb Santi Monreal...
 
- De què ens parla el vostre text?
La obra ens parla de la frustració i la ràbia que ens provoca allò que no podem aconseguir. Ens emmirallem en uns cànons de bellesa, d’èxit social, d’èxit econòmic que, molt sovint, després, si no ho podem aconseguir ens genera aquesta ràbia i frustració.
 
- Ja l’havíeu representat abans? 
No. Aquesta és la primera vegada que presentem aquesta obra en públic. Esperem que tingui una bona acceptació i que tingui una vida molt llarga. 
 
- D’on veniu teatralment parlant?
La nostra vinculació professional ve a partir de la companyia de teatre de Reus La Gata Borda. Tot i que fa temps que ens coneixem, aquesta és la primera vegada participem únicament nosaltres tres en el muntatge d’una obra. Tots tres fa ja un temps que ens dediquem de forma professional al teatre en diferents companyies i muntatges a Barcelona. 
 
- Un referent dins el món del teatre?
David Mamet. 
 
- Un indret on us ha fet o us faria il·lusió actuar?
M’agradaria portar un espectacle de petit format en un submarí al mig de l’Atlàntic Nord a 300m de profunditat. Seria una experiència magnífica. 
 
- Com valoreu l’actual panorama teatral pels artistes que intenten obrir-se camí?
El panorama teatral està igualment malament tant per als artistes que es volen obrir camí com per altres que ja portem temps en la professió. Hi ha molt poca gent en el sector de la cultura que tingui una situació estable. La situació és igual de complicada per a tots, però continuem tenint les mateixes ganes de fer coses i la mateixa creativitat, i el costat positiu d’això és que és bo artísticament i també és bo per a trobar diferents maneres de mostrar el nostre acte creatiu, sigui quina sigui la disciplina.     
 
- Quin personatge públic podria ser bon actor?
Sempre he pensat que Josep Lluís Nuñez, l’expresident de FCB faria un Tartuf brillant.
 
- Com heu conegut Quarts de Teatre? Què en penseu de la iniciativa?
La nostra vinculació amb la ciutat és molt estreta. L’Adrià Díaz i el Pau Ferran són de Reus, així que des de la primera edició, fa uns mesos, ja coneixíem Quarts de Teatre. La companyia de teatre de Reus La Gata Borda hi va participar amb un text meu 'Godot ha arribat'. És una iniciativa que celebrem i que ve a completar l’oferta cultural de Reus, ja de per si prou extensa, i a dinamitzar el sector cultural, i naturalment tota iniciativa amb aquest objectiu té el nostre recolzament i participació per tal de fer-la crèixer.
 
- Heu actuat abans en altres mostres així?
No. Ens estrenem els tres i ens fa molta il.lusió que sigui aquí.
http://surtdecasa.cat/camp/espectacles/microteatre-en-escena-de-la-ma-de-quarts-de-teatre



 

Twitter Updates

Gata Borda

Gata 1 1 f. [ZOM] Femella del gat.
Bordar v. intr. [LC] Lladrar amenaçadorament. Els gossos borden: senyal que algú ha entrat a l’hort.
Bord -a 1 1 adj. i m. i f. [LC] Bastard 1 . 1 2 adj. i m. i f. [LC] Nascut de pares desconeguts. Aquella nena era borda, i se l’havien afillada. Un bord, un bordet.
2 adj. [LC] [AGA] Que no produeix fruit, silvestre, no empeltat.