La Gata Borda portarà Dames i Vells al Carnaval de Vilanova

El ball parlat de Dames i Vells de Reus anirà el dissabte de Carnaval a Vilanova i La Geltrú convidat pel ball de Malcasats local.
El 25 de febrer el ball de Dames i Vells de Reus farà quatre actuacions excepcionals fora de la ciutat amb motiu del Carnaval de Vilanova, Festa patrimonial d’Interès Nacional.  Dames i Vells farà dues actuacions al matí i dues actuacions a la tarda per les places de Vilanova, acompanyant al ball de Malcasats. Aquestes actuacions seran inèdites, de manera que bona part del ball s’ha escrit especialment per aquestes quatre representacions.
El Ball de Dames i Vells de Reus va ser recuperat l’any 2009 i des de llavors actua regularment per la Festa Major de Sant Pere de Reus. Per les seves característiques és un ball força difícil de veure fora de la ciutat. 

La Gata Borda va néixer l'estiu del 2008 a Reus de la mà d’un grup d’alumnes de l’Escola de Teatre del Centre de Lectura. El 2016 van estrenar al teatre Bartrina L’Estiueig de Carlo Goldoni i actualment estan treballant en un recital de textos de Gabriel Ferrater que es representarà al maig amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana.

 

Twitter Updates

Gata Borda

Gata 1 1 f. [ZOM] Femella del gat.
Bordar v. intr. [LC] Lladrar amenaçadorament. Els gossos borden: senyal que algú ha entrat a l’hort.
Bord -a 1 1 adj. i m. i f. [LC] Bastard 1 . 1 2 adj. i m. i f. [LC] Nascut de pares desconeguts. Aquella nena era borda, i se l’havien afillada. Un bord, un bordet.
2 adj. [LC] [AGA] Que no produeix fruit, silvestre, no empeltat.