Presentació de les novetats editorials de la ciutat de Reus 2017


La Gata Borda el 18 d'abril va fer la presentació de les novetats editorials de la ciutat de Reus. Podeu llegir la crònica de Reus Digital aquí o més avall:


"Més de 130 títols evidencien la vitalitat cultural de la nostra ciutat", ha dit la regidora de Cultura, Montserrat Caellas. Aquesta data dóna testimoni del voluminós nombre de títols que recull enguany la trobada d'autors locals. Tant és així que un sol punt de llibre dels que edita el Servei Municipal de Biblioteques no ha estat suficient: en aquesta edició s'han hagut d'elaborar dos per ser justos i donar cabuda a tots els títols.
Però no és gens estrany que la suma dels títols hagi estat tan elevada tenint en compte que s'ha realitzat una tasca de recull de totes les novetats editorials des de l'anterior Sant Jordi vinculades a la ciutat de Reus o la comarca del Baix Camp, ja sigui per l'autoria de l'obra, l'editorial, la traducció i un llarg etcètera.
No obstant això, potser no ha estat aquesta la impressió dels assistents a la Biblioteca Central Xavier Amorós. Són molts els que durant el preludi han comentat "el poc moviment" d'enguany, referint-se a una menor concurrència respecte d'altres anys. I tot això mentre fullejaven els llibres que exposats sobre una pissarra esdevenien el marc de petits comentaris i dibuixos, amb una ambientació totalment escolar.
Mentrestant, entre nervis i entusiasme, els intèrprets del grup teatral reusenc La Gata Borda i els músics del Conservatori de la Diputació de Tarragona assajaven al patí de la biblioteca per oferir un espectacle humorístic i musical que rendís homenatge a tots els títols, i d'aquesta manera, als seus autors. Al mateix temps, es preparava un senzill càtering a base de copes de vi i patates, que distaven lluny de les ametlles d'altres anys. Tot i això, les patates fregides han passat sense pena ni glòria. Això sí, ningú deia que no al vi.
Poc després, la directora del Servei Municipal de Biblioteques, Cristina Garreta, i la regidora de Cultura, Montserrat Caellas, han obert el teló simbòlic que donava pas a l'actuació de La Gata Borda i els músics. Una actuació amb el recull de tots els títols de les obres integrats en originals monòlegs i diàlegs humorístics que han escenificat diferents situacions, com una conversa telefònica i, fins i tot, la teatralització del popular concurs 'Pasapalabra'. La petita obra ha provocat les rialles del públic, freqüentat majoritàriament pels autors, gairebé cap al final de la representació.




 

Twitter Updates

Gata Borda

Gata 1 1 f. [ZOM] Femella del gat.
Bordar v. intr. [LC] Lladrar amenaçadorament. Els gossos borden: senyal que algú ha entrat a l’hort.
Bord -a 1 1 adj. i m. i f. [LC] Bastard 1 . 1 2 adj. i m. i f. [LC] Nascut de pares desconeguts. Aquella nena era borda, i se l’havien afillada. Un bord, un bordet.
2 adj. [LC] [AGA] Que no produeix fruit, silvestre, no empeltat.