La Gata Borda portarà Patró a la Sala Sandaru de Barcelona


La tragèdia Patró, dirigida per Ester Cort i estrenada per la Gata Borda el març passat al teatre Bartina de Reus es podrà veure a Barcelona. L’obra Patró ha estat seleccionada a la  VIII edició del Mostra’T, de la Sala Sandaru, Aquest festival Mostra’T té l’objectiu d’oferir la Sala Sandaru com a espai d’exhibició per a companyies emergents interessades en presentar la seva obra davant de públic i professionals del sector.

La Gata Borda representarà Patró el catorze de desembre i serà la companyia que tancarà la vuitena edició d’aquesta mostra que es representa a la sala del carrer Bonaventura Muñoz 21 de Barcelona, a tocar del Parc de la Ciutadella.

Patró és un primer text d'Antoni Veciana. Una tragèdia escrita per a la companyia, còmplice amb els seus components. Un text que parla sobre la violència, sobre l'ambició, sobre la venjança. Una reflexió de fins on podem arribar i de quina manera hi arribem. Una reflexió de perquès, o de si aquests perquès ens justifiquen. Una reflexió sobre el canvi i la immobilitat.

Una colla de traficants que intenta aconseguir alguna cosa millor sense tenir en compte els mitjans. A vegades el passat passa factura.


La tragèdia, basada en Les bacants d’Eurípides, parla d’una banda de traficants que elimina el seu cap i Àgave pren el seu lloc. Aquest moviment desencadena una espiral d’ambicions, enveges i lluites pel poder que aniran més enllà de la dialèctica. La violència crua, i tan real en la nostra societat, quan esclata pren el protagonisme i empastifa les relacions humanes. 

Twitter Updates

Gata Borda

Gata 1 1 f. [ZOM] Femella del gat.
Bordar v. intr. [LC] Lladrar amenaçadorament. Els gossos borden: senyal que algú ha entrat a l’hort.
Bord -a 1 1 adj. i m. i f. [LC] Bastard 1 . 1 2 adj. i m. i f. [LC] Nascut de pares desconeguts. Aquella nena era borda, i se l’havien afillada. Un bord, un bordet.
2 adj. [LC] [AGA] Que no produeix fruit, silvestre, no empeltat.