Només Eva


Dissabte 12 de maig ens vam retrobar una colla de persones per a recordar a l'Eva Roig que va deixar-nos a finals de l'any passat. Érem familiars, amics i antics companys d'escena de l'Eva, i vam creure que la millor manera de recordar-la era fent allò que ens va unir a ells: teatre. A la Sala Hortensi Güell del Centre de Lectura hi vam passar incomptables hores assajant, rient, enfadant-nos... Vivint d'alguna manera en aquest món. 


l'Eva Roig era, entre moltes d'altres coses, actriu i ballarina, havia fet alguns espectacles molt personals i també havia fet l'assessorament corporal a espectacles d'alta volada com va ser  Primer amor de Samuel Beckett amb Pere Arquillué, o el Hamlet que va fer l'Orilol Broggi.




La introducció la va fer la Rosa Mateu, directora de l'Escola de Teatre del Centre de Lectura, on ens vam formar tots i amfitriona de l'acte.

L'espectacle el va obrir el David Figueres llegint unes notes que havia pres durant les jornades en les quals va estar muntant un espectacle amb l'Eva. Després vam escenificar escenes que havíem interpretat amb l'Eva. La Montserrat Viladés, la Carme Merlo, la Marta Marca, la Núria Boix i la Bàrbara Roig van llegir una escena de Santa Joana dels escorxadors de Bertold Brecht. L'Adrià Díaz i la Rosa van continuar amb Brecht amb un passatge de La bona persona de Sezuan. La Bàrbara, l'Ester Cort i l'Antoni Veciana van representar l'escena  de la prosa i el vers del Burgès gentilhome de Moliere i l'Ester i l'Antoni van llegir el darrer poema que havia escrit l'Eva amb un amic dos dies abans de morir. Finalment la Núria va tancar l'acte llegint unes reflexions que ens van emocionar a tots. El pare de l'Eva, que havia estat dissenyador gràfic, va editar un sentit llibret amb imatges i paraules d'ella.












 

Twitter Updates

Gata Borda

Gata 1 1 f. [ZOM] Femella del gat.
Bordar v. intr. [LC] Lladrar amenaçadorament. Els gossos borden: senyal que algú ha entrat a l’hort.
Bord -a 1 1 adj. i m. i f. [LC] Bastard 1 . 1 2 adj. i m. i f. [LC] Nascut de pares desconeguts. Aquella nena era borda, i se l’havien afillada. Un bord, un bordet.
2 adj. [LC] [AGA] Que no produeix fruit, silvestre, no empeltat.