BALL DE DAMES I VELLS DE REUS"Deliciosament groller, provocativament malparlat i obscenament intel·ligent», com el qualifica Natàlia Borbonès al Punt. 

El Ball de Dames i Vells és una representació festiva de teatre popular de carrer, festiu, satíric, i amb uns personatges, una línia argumental i uns textos que varien en part, d'any en any i segons la situació. Els balls parlats tenen un component de dansa, secundari, ja que la coreografia i l'acompanyament musical serveixen habitualment per canviar d'escena o d'indret de representació.

El Ball de Dames i Vells de Reus té l'origen el 1533 i es va representar fins a finals del s.XIX. L'any 2009 la Gatas Borda el va recuperar i cada Festa Major de Sant Pere surt pels carrers de Reus a fer riure ironitzant i retratant l'actualitat de la ciutat i el país. Aquest ball també surt de la ciutat per ocasions especials, com ha fet per ahar a Barcelona i Vilanova i la Geltrú.

Enllaços

 

Twitter Updates

Gata Borda

Gata 1 1 f. [ZOM] Femella del gat.
Bordar v. intr. [LC] Lladrar amenaçadorament. Els gossos borden: senyal que algú ha entrat a l’hort.
Bord -a 1 1 adj. i m. i f. [LC] Bastard 1 . 1 2 adj. i m. i f. [LC] Nascut de pares desconeguts. Aquella nena era borda, i se l’havien afillada. Un bord, un bordet.
2 adj. [LC] [AGA] Que no produeix fruit, silvestre, no empeltat.