DRAMA


Diferents històries. Diferents personatges. Diferents relacions. Diferents espais. Diferents moments. Es troben. Es separen. Es retoben. Sempre ens fem però la mateixa pregunta. Per què? Per què ens costa tant expressar el que sentim, el que volem, el que ens agradaria. Per què l'orgull, la raó, la por s'interposen en el camí que ens acosta a allò que desitjem? No tenim respostes, però podem reflexionar-hi. (Petites Ocupacions - Anne Gavalda -2009 )


“Jo et vaig explicar una història, ara tu expliques una història. Com poden dues històries ser iguals?” Després del nostre últim espectacle de creació La Gata Borda teníem ganes d’explicar una història i Ma mare coratge de George Tabori encaixava perfectament amb allò que ens venia de gust fer. Ens trobem davant d’un text que juga al límit d’allò teatral i d’allò narratiu: quatre fills expliquen una sèrie d’esdeveniments que van passar un dia d’estiu del 44, ara bé, amb la particularitat i luxe que la persona que va viure aquesta història està present mentre es relata: la seva mare. 
Aquest joc de miralls entre la història real, i la història que s’explica, entre l’horror de la vivència i el relat de l’horror, aquesta tendència a edulcorar les vivència passades, potser per fer-les més suportables, és el que ens ha atrapat d’aquest text, esperem que també us atrapi a vosaltres. (Ma Mare Coratge - George Tabori - 2012)

Enllaços

Fotos

78134110

Vídeos

 

Twitter Updates

Gata Borda

Gata 1 1 f. [ZOM] Femella del gat.
Bordar v. intr. [LC] Lladrar amenaçadorament. Els gossos borden: senyal que algú ha entrat a l’hort.
Bord -a 1 1 adj. i m. i f. [LC] Bastard 1 . 1 2 adj. i m. i f. [LC] Nascut de pares desconeguts. Aquella nena era borda, i se l’havien afillada. Un bord, un bordet.
2 adj. [LC] [AGA] Que no produeix fruit, silvestre, no empeltat.